Over mij
Hi! Ik ben Michelle, ik begeleid anderen naar herstel & in het leven erna. Het is mijn missie om jou te laten zien dat je veel meer kan dan je nu denkt!
Ik heb een enorme drive en passie om met powervrouwen aan de slag te gaan en toe te werken naar het leven zoals zij dat willen! Dit doe ik vanuit mijn eigen ervaring, maar ik bundel graag ook een stukje kennis & theorie vanuit mijn jaren trauma-onderzoeker, rol als orthopedagoog en vele wetenschappelijke opleidingen. Dit vindt mijn brein fijn ;p
Ik ben een echt mensenmens en doorzetter. Dol op een goed glas wijn & op sport. Ik weet wat ik wil, maar wordt soms afgeleid door 100 ideeen haha. Als ik iets doe dan ga ik er 100% voor. Niet lukken is geen optie, wat veel creativiteit met zich mee brengt! Ik ben een gevoelsmens, met een nuchtere kijk & droge humor. Ik smul van zelfspot, en maak graag een grap om het luchtig te houden. Ik sta positief, energiek en vol vertrouwen in het leven. Maar dat is echt weleens anders geweest..
Dit is mijn verhaal
Het begon allemaal toen ik een jaar of 8 was. Ik voetbalde als enig meisje in een jongensteam, wat tekenend voor mij als kind was: fanatiek, sportief, energiek en het liefst buiten. Totdat ik viel, wat m’n leven totaal veranderde. De pijn, maar met name het verdriet dat ik hierom had, is tot mijn 23e levensjaar nooit meer overgegaan.
Wat volgde was een jarenlange medische zoektocht. Eerst dachten ze aan een gewone blessure. Maar terwijl ik alle oefeningen trouw opvolgde, kwam de pijn alsmaar terug. Daarbij kwamen er steeds meer klachten bij en leek de pijn soms erger te worden. Ik probeerde met man en macht te herstellen om terug het voerbalveld op te kunnen.
Terwijl ik groot en stoer probeerde te zijn, kampte ik met gevoelens van eenzaamheid en machteloosehid. Vriendinnetjes vonden het ‘lastig’ om met me te spelen en bij het voetbal zat ik op de bank. Verdrietig, buitengesloten en teleurgesteld sprak ik mezelf dan toe. ‘Maakt niet uit Mies, jij bent straks weer aan de beurt. De fysio kan je helpen, het komt echt goed.’ Maar goed, kwam het nooit.
Ik zakte steeds verder weg in mijn pijn en verdriet, tot ik de verbinding met anderen en mezelf totaal verloren was.
Ik was ontzettend bang voor afwijzing en worstelde ermee dat ik niet lastig wilde zijn. Het liefst hing ik de clown uit en lachte ik al m’n zorgen en pijn weg. Zo leidde ik een dubbel leven, waarbij niemand wist hoeveel pijn ik echt had. Een diep ongelukkig en eenzaam bestaan. Ik zocht wanhopig naar antwoorden, maar wat ik ook probeerde, niets hielp (voldoende)! De pijn kwam altijd terug en er leek niets anders op te zitten dan met de pijn te leren leven. Ik zakte steeds verder weg in mijn pijn en verdriet, tot ik de verbinding met anderen en mezelf totaal verloren was.
"Ik wilde niet veranderen, ik móest veranderen."
Ik wilde niet veranderen, ik moest veranderen omdat mijn leven op deze manier niet vol te houden was. Ik vertrok in m’n eentje naar Australie. Ik had zo’n behoefte om eens gelukkig te zijn.
Maar dat was ik allesbehalve. Ik plaatste mezelf in zo’n stressvolle situatie, dat ik binnen 2 weken 5 kilo afviel, niet meer sliep en op krukken in het ziekenhuis belandde.
Ik kon m’n masker niet langer meer volhouden en moest me uiten. Ik startte de blog @painkillersbymies om te vertellen hoe het echt met me ging. Gek genoeg, zag ik dat dat een verandering op m’n pijn had.
"Dit wordt een succesverhaal: ik stop niet voordat ik pijnvrij ben."
Bij terugkomst ging ik boeken lezen en pakte ik alles aan om meer over deze verandering te weten te komen. Dokters en pscyhologen droegen me op om de pijn te accepteren, maar dat wilde ik niet. Ik besloot dat het alles of niets was. Ik gooide m’n verhaal via @painkillersbymies online met de tekst ‘dit wordt een succesverhaal, een uitkomst voor lotgenoten en een verbreding van kennis voor de medische wereld.’ Niet wetende dat het mijn leven totaal zou veranderen. Binnen twee weken werd ik contact door het nieuws en had ik de oplossing in handen.
"Binnen één jaar tijd bereikte ik een pijnvrij leven, rende ik een halve marathon en studeerde ik cum laude af als orthopedagoog."
Via m’n blog ontmoette ik een tal van mensen met dezelfde problematiek, maar liefst 40% van alle huisartsbezoeken gaan over dergelijke onbegrepen klachten. ik was dus helemaal niet de enige! Daarbij ontdekte ik zelfs de oplossing van m’n klachten bij Stichting Emovere. Ik kreeg vertrouwen en besloot met m’n eigen proces aan de slag te gaan. En met succes! Binnen één jaar tijd, werd ik volledig pijnvrij en rende ik een halve marathon als teken van herstel. In hetzelfde jaar rondde ik mijn opleiding als orthopedagoog cum laude af en deed ik onderzoek naar trauma. De toekomst die eerst zo beangstigend leek, keek ik weer met energie tegemoet!
2020: Start behandeling
2021: Pijnvrij
1 ding weet ik zeker: jij bent niet gemaakt om pijn te hebben
Ik geloof niet in slechte genen, een zwakke rug, of ongelooflijk veel pech. Ik ben ervan overtuigd dat ieder lichaam zichzelf kan herstellen. En als dat niet gebeurt, hier een duidelijke reden voor is, die we samen moeten onderzoeken. Het is niet makkelijk, maar als je je lichaam gaat begrijpen, ga je ook zien hoe je kan herstellen.
Voor het nog niet duidelijk was: Natuurlijk is het belangrijk om eerst een medische oorzaak uit te sluiten. Infecties, ziektes en tumoren zijn medische diagnoses die medisch goede zorg nodig hebben. Over deze klachten heb ik het dus niet. Maar daarnaast zijn er heel veel klachten die medisch lijken, maar niet medisch zijn. Bijna 40%van alle huisartsbezoeken gaan hierover. Mensen met deze klachten kunnen onvoldoende door de medische wereld geholpen worden. Dit zijn klachten als: POTS, migraine, long covid, bekkenbodemklachten, fibromyalgie, prikkelbare darmsyndroom, whiplash, spanningsklachten, noem maar op.
Bij deze klachten is er geen logische verklaring van waarom pijn aan blijft houden, het herstel is ergens geblokkeerd. Dat heeft vaak te maken met verdrongen emoties, beperkende overtuigingen en patronen in het brein. Ik vind het enorm frusterend dat veel mensen de overtuiging hebben dat ze met hun pijn moeten leren leven. Het raakt me diep, omdat ik weet hoe eenzaam en machteloos die zoektocht kan zijn. Daarom heb ik de docu gemaakt, om jou het vertrouwen te geven die heel vaak mist. Er is namelijk hoop! Ik weet zeker: jij bent niet gemaakt om pijn te hebben, er is meer in petto voor jou!
He powervrouw, laat mij je helpen!
Pijnvrij worden is geen ‘kwik fix’, maar keihard werken en soms helemaal loslaten. Ik verkoop geen sprookje, maar ik deel wel in alle eerlijkheid mijn verhaal, zodat jij er zoveel mogelijk aan hebt. En er is meer. De jaren na m’n herstel heb ik me gespecialiseerd in trauma, emoties en pijn. Stap voor stap ben ik gaan begrijpen hoe pijn werkt, waarom het aanhoudt en belangrijker: wat er voor nodig is om er vanaf te komen.
Het meest belangrijke is dat je het moet willen. Herstellen is niet zomaar iets. Daar is moed voor nodig. Het gaat om ten diepste eerlijk zijn naar jezelf: wat je voelt en wat je denkt. Dat is heftig, maar tegelijkertijd ook enorm verlichtend.
Ik kan het proces niet van je overnemen, maar ik kan je wel stap voor stap begeleiden, een community met likeminded mensen aanbieden en al je vragen beantwoorden. Al m’n kennis door de jaren heb ik platgeslagen in begrijpelijke video’s, en to do’s, zodat je niet meer in je hoofd blijft hangen maar echt naar je gevoel gaat, beperkende overtuigingen aanpakt en stappen gaat zetten. En geloof me, dan is er nog veel meer mogelijk dan je nu denkt.
Ben jij klaar om er vollebak voor te gaan? Dan ben ik de perfecte coach voor jou om jou te begeleiden!
Liefs, Michelle of Mies